fredag den 30. november 2012

MADGLÆDE I MAVEN

Madglæde starter tidligt - faktisk begynder det ufødte barn allerede at kunne smage fra 6. graviditetsmåned. Hvad betyder det så? Det du spiser, kommer fostervandet til at smage af. Derfor er det en rigtig god idé, at spise varieret under graviditeten. Det er det selvfølgelig af rigtig mange ernæringsmæssige årsager, men det er også en god idé for at forbygge et kræsent barn! Man har fundet ud af, at jo flere forskellige smagsindtryk et barn får inden det er fyldt 2 år, jo mindre kræsent bliver barnet. Børn, der bliver ammet, er også mindre kræsne end flaskebørn, fordi modermælkserstatning har en rimelig ens smag. Modermælk smager af det moderen spiser og vil derfor have langt større smagsvariation.

Hvis man smager på en fødevare 10-20 gange kan med stor sandsynlighed lide den bagefter. Vi er født med en smagspræference for sødt og fedt - modermælk smager sødt og fedt. De andre smage skal vi tillære os. Det kommer ikke af sig selv. Så vær tidlig ude - spis mange forskellige ting under din graviditet og imens du ammer, så er du allerede et skridt foran i forhold til at lære dit barn at spise alsidigt. Det er en god idé at følge årstidens frugt og grønt. Så er der stor variation, frugten og grøntsagerne indeholder flere vitaminer og er billigere. Lav eventuelt en madplan for en uge ad gangen, så har du et godt overblik over det du spiser - og du behøver kun at handle en enkelt eller to gange på en uge.

God weekend!

Kh Mia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar