torsdag den 14. februar 2013

UD MED SUKKERET - IND MED VITAMINERNE

Så er jeg igen efter fredagsslikken... Til jer derude, som også forbinder hygge med mad, men som også synes det er træls med alle de tomme kalorier, er her et alternativ.

I form har nogle lækre POPCAKES på  deres side - man kan finde mange lækre opskrifter derinde, men hold lige øje med sukkerindhold og kaloriemængden. Nå men disse popcakes er en sundere version af den oprindelige popcake. De er nemlig lavet af nødder og tørret frugt med chokoladeovertræk. Det betyder, at de indeholder vitaminer, mineraler og sunde olier og dermed ikke er tomme kalorier. Der er selvfølgelig stadig frugtsukker og de små popcakes indeholder stadig flere kalorier end et stykke frisk frugt, men er dog en opgradering af det søde indslag. Lever man efter de 8 kostråd er der plads til 30 gram tørret frugt og 30 gram nødder om dagen. De indgår ikke som en del af de 6 om dagen, men er jo heller ikke tomme kalorier. De er energirige, så derfor skal man ikke spise for meget af det.

Lad børnene være med til at lave dem - det er lige så let som at lave de traditionelle havregrynskugler. Det er da fredagshygge!! For at komme til sagen, så er opskriften her:

Nougat dreams

10 stk.
10 pinde (træ eller plastic)
100 gram hasselnødder
100 gram dadler
1 spsk. smeltet kokosolie
½ tsk. vanilje

Overtræk
50 gram 70 pct. chokolade
Valgfri pynt (se infoboks)

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10-15 min., og lad dem køle af.
  • Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, form dejen til 10 kugler, og sæt dem på hver sin pind.
  • Sæt dem i fryseren i mindst 2 timer, så de bliver hårde.
  • Dyp dem i smeltet chokolade og valgfri pynt, og lad chokoladen stivne. 
God fornøjelse og god weekend!

Kh Mia

PS se iøvrigt flere opskrifter og pyntetips på sundere popcakes på  http://iform.dk/kost/sunde-opskrifter/opskrift-paa-sundere-konfekt-popcakes-kager-paa-pind

Ingen kommentarer:

Send en kommentar