tirsdag den 12. februar 2013

FASTELAVN - ingen faste uden fest


I morges sendte jeg tre små drenge afsted til fastelavn i børnehaven...to gange Anakin Skywalker og en Jedi Plys. Sikke en stemning, der var fra før kl. 6 i morges! Så selv uden sukker er der dømt overgear. Jeg måtte sende dem afsted stort set uden morgenmad, fordi de var så spændte, at de ikke kunne spise... Det huede mig jo ikke rigtig, men tvangsfodring går jo heller ikke ;o)  Heldigvis er der god fokus på sundhed og sukker i vores børnehave, så jeg ved jo, at det ikke bliver en lang sukkerfest.

MEN fastelavn er bare forbundet med en lang række traditioner, der involverer sukker. Oprindelig var fastelavn optakten til fasten, så man kunne tillade sig, at fråse godt inden de 40 dages faste op til påske gik i gang. I dag er der mere end fest end faste, og det er desværre meget rammende for vores forhold til mad generelt i dag. Mange spiser for meget og generelt spiser vi for godt - altså for meget sukker og for meget fedt.

Når det så er sagt, så skal der også være plads til fest - og det er der heldigvis også, hvis vi ellers følger de 8 kostråd. Så jeg har fundet et sundt i usundt fastelavnsindslag. Fuldkorns fastelavnsboller fra en rigtig fin side - Vores Mad.

http://www.voresmad.dk/Opskrifter/Hele_kogebogen/F/Fuldkorns-fastelavnsboller.aspx


Hvis I skal slå katten af tønden, så er der på siden også et par tips til tøndefyld:

Små rosinpakker
Klemmentiner, appelsiner og mandariner
Frugtstænger
Popcorn pakket ind i servietter og bundet med en lakridssnørre.

Jeg synes det er dejligt, at der langsomt kommer flere og flere sundere idéer til  diverse fejringer. De små poder kan ikke tåle for meget sukker eller for mange tomme kalorier, så bliver de enten overvægtige eller kommer til at mangle vitaminer og mineraler. Se iøvrigt mit blog-indlæg om TOMME KALORIER.

Rigtig god fastelavns mandag til alle!

Kh Mia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar