tirsdag den 4. december 2012

TO GANGE OM UGEN - SUNDERE DEC. nr. 2


Når vi er i solen om sommeren danner vi D-vitamin igennem huden, men om vinteren står solen for lavt og vi er typisk godt pakket ind, så vi danner ikke D-vitamin, men bruger af det lager vi har bygget op om sommeren. Alternativet om vinteren er at tage et tilskud af D-vitamin og så får man D-vitamin igennem fisk. I dag får børn op til 2 år D-dråber - for nogle år siden var det kun til barnet var 1 år. Man kan med fordel fortsætte med at give barnet D-dråber, da det styrker immunforsvaret og det er lettere at stå imod fx influenza.

Men det er ikke kun på grund af D-vitamin vi har brug for at spise fisk. De er også fyldt med fiskeolie - de såkaldte omega 3-fedtsyrer og andre sunde ting. De officielle anbefalinger lyder på 2-300 gram fisk om ugen for voksne. Der er ikke en mængde-anbefaling til børn, men servér fisk to gange om ugen, så skal barnet nok blive dækket ind. Alternativt kan I servere fisk som varmt måltid en gang om ugen og give en fiskemad med på madpakken hver dag.

Både børn og gravide har brug for fiskeolierne, men skal passe på rovfisk, da de indeholder flere tungmetaller end de mindre fisk. Der er ingen problemer med tun på dåse, makrel, sild, rødspætte eller laks, som er de fisk vi spiser flest af.

Vil du vide mere om fisk og sundhed, samt opskrifter med fisk, kan du finde mere på:

http://2gangeomugen.dk/index.php?id=1


Velbekomme!

Kh Mia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar