søndag den 28. oktober 2012

GRÆNSEN FOR TOMME KALORIER


Et børnehavebarn må højst få den mængde tomme kalorier på en hel UGE!

Hvad er tomme kalorier? Det er mad, der kun giver energi, uden vitaminer og mineraler. Det kan være kiks, slik, chokolade, sodavand, saft og lignende. Typisk er det enten meget sukkerholdigt eller fyldt med fedt. Eller begge dele.

HVORFOR må børn ikke få flere tomme kalorier end det? For at kroppen kan fungere optimalt har den brug for mange forskellige vitaminer og mineraler. Når først et barn har spist sig til de vitaminer og mineraler det har brug for, så er der ikke meget tilbage af barnets energibehov. Derfor er råderummet for tomme kalorier så lille. Problemet er imidlertid, at mange børn (og voksne) spiser mere energi end de har brug for, og så tager man på. Med tiden bliver man overvægtigt.

Så derfor er det bare så vigtigt, at børn ikke får for meget af alt det usunde. Lær dine børn at hygge på andre måder. Vær aktiv med dine børn og lær dem at sætte pris på sund mad. Tal med dem om, hvorfor det er vigtigt at spise sundt og hvorfor man skal passe på med de usunde ting. Det er alt sammen noget, der tager tid og kræver lidt fokus, men det er givet så godt ud i det lange løb. Så tag vare på jeres børn og sig nej, når grænsen er nået.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar