mandag den 9. marts 2015

NYE RÅD FOR MAD TIL SPÆDBØRN - RIS




For nogle år tilbage kunne man med sikkerhed hive en riskiks frem af tasken, når sulten meldte sig hos poderne, men i dag ser tingene lidt anderledes ud.

Ris har et naturligt indhold af arsen og arsen i den uorganiske form er kræftfremkaldende. Så spiser man en vis mængde mad, der indeholder arsen, vil man have større risiko for at få kræft. Arsen er lige så farligt for voksne, som for børn, men børn spiser mere i forhold til deres vægt end voksne gør, så kan de risikere, at få en større mængde arsen end voksne. På baggrund af det, skal man som forældre være opmærksom på følgende:

  • Varier grøden, og sørg for, at barnet ikke får grød med ris hver dag.
  • Undgå risdrik og riskiks  

Rådet gælder både hjemmelavet og industrielt fremstillet grød. Tjek desuden om andre grødtyper eventuelt også indeholder ris, selvom det ikke lige fremgår af navnet på produktet.

Mængden af arsen i ris varierer meget, og man kan derfor ikke sige, at ris fra et land er mindre arsenholdig end ris fra et andet land. Det gør heller ingen forskel, om produktet er økologisk eller konventionelt dyrket, da det er et grundstof i jorden.

Så der er god grund til at være opmærksom på andelen af risprodukter i ungernes mad. Grunden til, at risdrik og riskiks helt frarådes er, at de ikke er en del af en sund kost, og sagtens kan undværes for at få mindre arsen. 

Vælg hellere kartoflen - den er sundere og giver færre kalorier!

Spørg endelig og husk at følge mig på Facebook :-)


Kh fra Mia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar