tirsdag den 24. februar 2015

NYE RÅD OM MAD TIL SPÆDBØRN



Sundhedsstyrelsen har udsendt nye kostråd om mad til spædbørn. Der er følgende ændringer man som forældre skal tage højde for:


MÆLK: Sundhedstyrelsen anbefaler, at børn ikke får komælk, men modermælk eller modermælkserstatning hele det første leveår. Årsagen er, at komælk indeholder for meget protein og for lidt jern. For meget protein i spædbørnsalderen har betydning for udvikling af overvægt senere i livet.

I praksis kan komælk introduceres i maden fra 9 måneders alderen - maks 100 ml / 1 dl pr døgn. Først når barnet er 1 år introduceres det som drikkemælk - letmælk. Mængden bør da ligge fra 3,5 dl til maks ½ liter.

JERNTILSKUD: Børn født til tiden skal IKKE have jerntilskud mere, men have en jernholdig kost. Det vil sige, at kosten skal indeholde kød og fisk. For tidligt fødte børn skal stadig have jerntilskud.

FISK: Børn under tre år må ikke få store rovfisk, som fx tun. Det gælder også dåsetun, da der er risiko for at få for meget kviksølv.

GLUTEN: Gluten kan introduceres sammen med ikke-glutenholdige produkter allerede fra 4-6 måneders alderen under hensyntagen til anbefalinger om variation i kosten. 

Vil man vide mere, skriver jeg gerne om det og man kan selv læse mere i publikationen, som man kan finde på nedenstående link:


Kh Mia :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar