tirsdag den 10. februar 2015

DAGENS OMEGA 3 - TORSKEROGN



Ja det er jo ikke den vilde opskrift jeg bringer her, men jeg vil nu alligevel dele min begejstring med jer, og med det samme sige, at dette IKKE er en annonce, men blot min begejstring, der gør, at jeg fremhæver dette produkt...

Nogen, der har prøvet at skære sig på en dåse? Eller synes det er virkeligt besværligt med den lille nøgle, der låser dåsetorskerognen op? For ikke at tale om at få torskerognen pænt ud, så det er muligt at skære pæne skiver af det? Hvis det samme er tilfældet for jer, så vil I nok være lige så begejstret som jeg er :-).

Jeg har købt ovenstående torskerogn i Aldi...det er plastik emballage, en folie, der er virkelig let at tage af og så kan man sætte det blå låg på igen, hvis ikke man kan spise det hele på en gang! Den er så let at have med at gøre, at den faktisk er børnevenlig :-)....og så lugter den ikke overdrevet af dåsefisk :-).


Hvorfor skal man så spise torskerogn? De officielle kostråd, der for nylig blev opdateret, siger, at vi skal spise mere fisk - og hvad betyder det?

Risikoen for hjerte-karsygdomme mindre, når man spiser fisk, og fisk indeholder blandt andet fiskeolie, jod, selen og D-vitamin, som vi har brug for, og har svært ved at få i andre fødevarer.

Ialt skal vi have 350 g fisk om ugen - heraf 200 g fed fisk som sild, makrel og laks.

Torskerogn er særligt rig på jod D-, E- og B12-vitamin og selvfølgelig omega 3 fedtsyrer


Gravide, ammende og børn mellem 3 og 14 år bør ikke spise store mængder rovfisk og begrænsede mængder dåsetun, da det kan indeholde store mængder kviksølv. Så spis maks en dåse tun om ugen - det gælder i øvrigt også, hvis du arbejder på at blive gravid :-).

Børn under 3 år bør ikke spise rovfisk eller tun på dåse.

Da de fleste unger er vilde med torskerogn, så er det jo en af de rigtig gode muligheder for at få ALT det sunde fra fisken og komme hen imod de 350 g fisk per uge. Hvis ikke lige man synes det er lækkert madpakke-indhold, så er her lige et par gode idéer til, at få det ind i hverdagen:


  • Spis rugbrød til aftensmaden og servér torskerogn og andre dåsefisk.
  • Giv et godt stykke brød med torskerogn om eftermiddagen, det mætter godt, og når ungerne er mætte, så er ulvetimen ikke helt så streng.
  • Brug det som pålæg i weekenden, når den ikke står på madpakker.
  • Torskerogn fungerer virkelig godt i babys grøntsagsmos.

Velbekomme!!

Kh Mia :-)

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar