torsdag den 26. marts 2015

HURRA HURRA FOR VAFLERNE OG FORÅRETS KOMME


I går var det vaflens dag og samtidig en markering af forårets komme. Herligt. Forår er lig med lækre spæde nye grøntsager, lækre bær og mere sol. What's not to like???

Jeg er lige en dag forsinket med vaflen, men vi spiste dem faktisk i går. Af og til går det lidt stærkt her i "Mor til fire og far på job" - ja altså faktisk går det altid stærkt her i hytten. Så derfor en lille vaffel update i dag - bedre sent end aldrig...

Det var faktisk min mor, der lige fik fundet en ny vaffel-opskrift (fra www.webopskrifter.dk - lettere modereret), rørte den sammen og serverede fuldkornsvafler her på adressen. Det er da SERVICE! Måske er det fordi vi alle er lidt arbejdsskadede af mit arbejde, men vi synes alle - inklusive ungerne - at fuldkorn bare smager og føles bedre. Så selvom mormor havde lavet dobbelt portion, så blev de lækre vafler revet væk i løbet af kort tid, men jeg nåede da lige at snuppe et foto af dem :-).

I skal da ikke snydes for opskriften - der er ikke så meget sukker i, halvdelen er fuldkorn, men der er en del fedtstof i. Man kan jo prøve at reducere fedtmængden og se, om ikke de fungerer fint med mindre i.

Fuldkornsvafler
10 pers

125 g hvedemel
125 g fuldkornshvedemel/grahamsmel
1 tsk kardemomme
3 dl mælk
1 dl vand
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 æg
1 knivspids salt
100 g smeltet smør

Afkøl den smeltede smør. Pisk æg, sukker og vanillesukker og tilsæt den afkølede smør. Hæld mælk og vand i og tilsæt mel, bagepulver, kardemomme og salt lidt ad gangen. Pisk godt, så dejen er uden klumper. Steg løs på vaffeljernet :-).

Velbekomme!

Kh Mia :-)

PS Husk du kan følge mig på facebook under Alt om børnekost :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar