mandag den 16. marts 2015

BÆR - NYE RÅD FOR MAD TIL SPÆDBØRN OG SMÅBØRN


Åh hvor jeg savner de dage, hvor man smed frosne hindbær i blenderen med en banan, lidt juice og yoghurt... 


På grund af, at der blev fundet virus i forskellige frosne bær, lyder anbefalingen i dag på, at de frosne bær skal koges, hvor det bobler, i et minut før brug.



Da der er gode vitaminer, mineraler og andre gode stoffer i bær, så er det jo ærgeligt, at man ikke bare kan bruge de frosne bær, som vi plejer. For lad os med det samme blive enige om, at kogte frosne hindbær bare ikke er lige så lækre, og nogle af vitaminerne vil jo forsvinde ved kogning.

Når det så er sagt, så er det jo endnu værre at blive syg af at spise dem, så hvilke muligheder er der så?

- købe friske bær, der er heldigvis snart bær-sæson!
- have bærbuske i haven - frys høsten ned eller nyd bærrene imens de er der.
- koge de frosne bær og frys dem ned igen i isterningbakker.

Anvendelsesmulighederne for bær er jo rigtig mange. Herhjemme bruger vi dem lige nu mest som frugtmos til babygrøden. Men det kunne også være ovenpå den ovnbagte fisk (hvor bærrene er med i ovnen), smoothies selvfølgelig, kager og andre desserter. Det bedste er jo friske bær på en dejlig sommerdag :-).

Men vi må håbe, at det går med de frosne bær, som det er gået med æggene, at de bliver frikendt, så man igen kan bruge de frosne bær. 

Til sidst vil jeg lige nævne hyldebær. De er fine at bruge i forskellige ting, men må aldrig bruges i rå form, da de indeholder giftstoffer, der kan give kvalme, opkastning og diarré - selv når man blot spiser ganske få rå bær!

Velbekomme og kh fra Mia :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar